Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

3ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός.

Ακόμα ο Θανάσης και ο Δάμος δεν έχουν πάρει το βραβείο τους, αλλά δεν τους έχω ξεχάσει σε καμιά περίπτωση. Αυτή τη φορά θέλω να γράψετε μια ιστορία που έχει σχέση με την τηλεόραση. Η ιστορία σας θα ξεκινά ως εξής:

Ο Νίκος δεν μπορούσε να καταλάβει τι είχε συμβεί. Του φαινόταν απίστευτο, αλλά ήταν σίγουρα αλήθεια. Τη μια στιγμή έβλεπε μια ταινία δράσης και την άλλη βρισκόταν μέσα στην τηλεόραση...

Το βραβείο του 3ου μας διαγωνισμού θα είναι...


Για τα κορίτσια θα είναι μάλλον κάποιο επιτραπέζιο!

Η τηλεόραση.

Ύψη τριγώνων.

Νομίζω ότι είναι η καλύτερη ψηφιακή δουλειά για την κατασκευή υψών που έχω δει. Μελετήστε το βίντεο και δε θα ξαναδυσκολευτείτε!!!


Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Προσευχή μετά το Πάσχα.

Καιρός να τη μάθουμε σιγά σιγά, για να σηκώνετε κι εσείς χεράκι το πρωί. Εντάξει;

1. Χριστός Ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας
και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενος.

2. Ανάστασιν Χριστού θεασάμενοι,
Προσκυνήσωμεν Άγιον, Κύριον, Ιησούν
τον μόνο αναμάρτητον.
Τον Σταυρόν Σου, Χριστέ, προσκυνούμεν
και την Αγίαν σου Ανάστασιν
υμνούμεν και δοξάζομεν.
Συ γαρ ει ο Θεός ημών,
εκτός Σου, άλλον ούκ οίδαμεν,
το όνομά Σου ονoμάζομεν.
Δεύτε, πάντες οι πιστοί, προσκυνήσωμεν
την του Χριστού Αγίαν Ανάστασιν.
Ιδού γαρ ήλθεν δια του Σταυρού
χαρά εν όλω τω κόσμω.
Δια παντός ευλογούντες τον Κύριον,
υμνούμεν την Ανάστασιν Αυτού.
Σταυρόν γαρ υπομείνας δι’ ημάς,
θανάτω, θάνατον ώλεσεν.
  
3. Αναστάς ο Ιησούς από του τάφου,
καθώς προείπεν,
έδωκεν ημίν
την αιώνιον ζωήν
και το μέγα έλεος.

Διαφήμιση.

Ένα από τα μεγαλύτερα κόλπα των διαφημιστών είναι να βρίσκουν τρόπους για να μας συγκινήσουν, ακόμα κι αν το προϊόν δεν έχει ουσιαστικά σχέση με τη διαφήμιση. Δείτε αυτήν και θα καταλάβετε... Αλήθεια τι διαφημίζεται εδώ;


Ύψη τριγώνου.

Δε σας φτιάχνω δικό μου βίντεο γιατί η κυρία και τα λέει και τα δείχνει τέλεια. Παρακαλώ δείτε το ξανά και ξανά πριν κάνετε το φυλλάδιό σας.


Οι υπηρεσίες στην Ελλάδα.

Η γνώμη των παιδιών.

Στέλλα:

Κατά τη γνώμη μου η τηλεόραση είναι σαν γυναικεία τσάντα γιατί μπορείς να βρεις τα πάντα εκεί μέσα όπως και στην τηλεόραση. Στην τηλεόραση μπορείς να βρεις παιχνίδια, καταστήματα, οικιακά σκεύη, κάθε είδους εκπομπές και σε μια γυναικεία τσάντα μπορείς να βρεις καλλυντικά, μπρελόκ αλλά και σκουπιδάκια. Η τηλεόραση μπορεί να μην έχει αληθινά σκουπίδια, αλλά έχει μερικές κακές διαφημίσεις που μας επηρεάζουν.

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Οι δικές μας διαφημίσεις.

Ομάδα Β: Άγγελος, Ειρήνη, Αντζελίνο, Άννα Μαρία, Γιώργος.

(Ο Άγγελος παρακολουθεί μια διαφήμιση στην τηλεόραση. Η Άννα Μαρία είναι η παρουσιάστρια που απευθύνεται στον τηλεθεατή)

Παρουσιάστρια: Νιώθεις ότι είσαι αδύναμος;

Άγγελος: Ναι νιώθω!

Παρουσιάστρια: Νιώθεις πως χρειάζεσαι γυμναστική;

Άγγελος: Ναι το νιώθω!

Παρουσιάστρια: Σου έχω βρει τη λύση. Ήρθαν τα νέα supertakia χωρίς συντηρητικά μόνο με 79 λεπτά σε όλα τα περίπτερα. Για να δούμε τώρα τι μπορούν να κάνουν σε αυτόν τον αδύναμο άνθρωπο.

(Η παρουσιάστρια πλησιάζει τον Αντζελίνο και του προσφέρει να δοκιμάσει)

Παρουσιάστρια: Δοκιμάστε και πείτε μας τη γνώμη σας.

Αντζελίνο: Είναι τέλεια!

(Ο Αντζελίνο απογειώνεται σαν τον superman)

Παρουσιάστρια: Φάτε supertakia ξεχάστε τα σουβλάκια.

(Στο δωμάτιο μπαίνει ο Γιώργος, ο πατέρας του Άγγελου και η Ειρήνη, η μητέρα του)

Γιώργος: Έλα Άγγελε πάμε για σουβλάκια.

Άγγελος: Όχι!!! Φάτε supertakia ξεχάστε τα σουβλάκια.

Ειρήνη: Τι λέει τούτο εδώ;

Άγγελος: Στην αρχή η παρουσιάστρια με ρώτησε αν νιώθω αδύναμος κι εγώ της απάντησα ότι νιώθω κι ύστερα με ρώτησε αν χρειάζομαι γυμναστική κι εγώ της είπα ότι χρειάζομαι μα δε νομίζω ότι με άκουσε γιατί βρισκόταν στην τηλεόραση. Στη συνέχεια μου είπε πως έχει βρει τη λύση και πως ήρθαν τα νέα supertakia χωρίς συντηρητικά μόνο με 79 λεπτά σε όλα τα περίπτερα. Ύστερα είπε να δει τι μπορούν να κάνουν σε έναν αδύναμο άνθρωπο, εκείνος δοκίμασε, είπε ότι είναι τέλεια και πέταξε στον ουρανό. Τα θέλω, τα θέλω, τα θέλω!!!

Γιώργος: Έλα παιδάκι μου να πάμε για σουβλάκια!

Άγγελος: Φάτε supertakia ξεχάστε τα σουβλάκια. Φάτε supertakia ξεχάστε τα σουβλάκια. Φάτε supertakia ξεχάστε τα σουβλάκια.

Οι δικές μας διαφημίσεις.

Στο μάθημα της γλώσσας οι ομάδες κλήθηκαν να γράψουν θεατρικά για μια διαφήμιση που παρασύρει τα νεανικά μυαλά σε υπερκαταναλωτισμό. Το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο. Σας παρουσιάζω τις εργασίες των δύο ομάδων που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους.

Ομάδα Α ( Βικτώρια, Αναστάσης, Στέλλα, Θεοδώρα, Δημήτρης Β.) 

(Ένα παιδί κάθεται μπροστά απ' την τηλεόραση.)

Δημήτρης Β: Ας βάλω κι αυτό το παιχνίδι στη λίστα.

(Αρχίζει μια διαφήμιση που δείχνει τη Βικτώρια να δέχεται σχολικό εκφοβισμό από τον Αναστάση και τη Στέλλα. Ξαφνικά η Βικτώρια ξεφεύγει, πίνει ένα σοκολατούχο γάλα και επιστρέφει.)

Αναστάσης: Ήρθες να φας κι άλλες;

Βικτώρια: Τώρα θα δείτε.

(Η Βικτώρια έχει υπεράνθρωπες δυνάμεις και βγάζει νοκ άουτ τα δύο παιδιά. Ύστερα στρέφεται στην κάμερα και λέει σηκώνοντας το γάλα:)

Βικτώρια: Πιες γαλακτοσοκολατάκη και θα γίνεις δυναμιτάκι.

(Μπαίνει στο δωμάτιο η Θεοδώρα, η μαμά του Δημήτρη.)

Θεοδώρα: Σου έφερα όλα τα παιχνίδια που μου ζήτησες.

Δημήτρης Β: Μαμά δεν τα θέλω. Πάρε μου τον Γαλακτοσοκολατάκη.

Θεοδώρα: Δηλαδή τσάμπα ξόδεψα τόσα λεφτά;

Δημήτρης Β.: Στη διαφήμιση είπαν ότι άμα πιεις Γαλακτοσοκολατάκη θα γίνεις δυναμιτάκι. Το θέλω, το θέλω, το θέλω!!!

Θεοδώρα: Καλά ντε. Θα πάω να στο πάρω.

(Η Θεοδώρα επιστρέφει με ένα κουτί γάλα και ο Δημήτρης δοκιμάζει.)

Δημήτρης Β: Μπιαχ. Τι αηδία είναι αυτή;

Θεοδώρα: Στα λεγα εγώ.

Διαγωνισμός κιθάρας.

Σήμερα στην τάξη οι ηλεκτρικοί μας κιθαρίστες, Άγγελος, Γιώργος, Σπύρος και Δημήτρης Β. μας παρουσίασαν τις εντυπωσιακές τους δημιουργίες. Μας αφήσατε άφωνους παιδιά. Συγχαρητήρια σε όλους και κυρίως στον Δημήτρη Β. που κέρδισε τον διαγωνισμό και φυσικά την πεταλιέρα. Είμαι σίγουρος ότι θα την μοιράζεται και με τους υπόλοιπους.

Η δική μας άλωση της Πόλης.

Η υπερπαραγωγή μας επιτέλους ξεκίνησε. Σύντομα στις μικρές και μεγάλες οθόνες. Πάρτε για την ώρα μια μικρή γεύση...

Ντοκιμαντέρ μέρος 3ο.

Αυτό είναι το 3ο μέρος του ντοκιμαντέρ για την άλωση της Πόλης. Δείτε εδώ την έναρξη της πολιορκίας...


Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Ντοκιμαντέρ μέρος 2ο

Δείτε εδώ το 2ο μέρος του ντοκιμαντέρ για την άλωση της Πόλης.


Οι Τούρκοι πολιορκούν την Κωνσταντινούπολη.

Υπάρχουν κι αυτές οι διαφημίσεις...

Οι διαφημίσεις μας κάνουν πλύση εγκεφάλου. Κάποιες φορές όμως...

Η γνώμη των μαθητών.

Θανάσης

Κατά τη γνώμη μου η τηλεόραση μοιάζει με ένα μπαλκόνι, όπου ο κόσμος βγαίνει για να συζητήσει τα προβλήματα του πλανήτη, της χώρας και φυσικά τα δικά του. Βγαίνουν νέοι, γέροι, παιδιά και συζητούν. Κάποιες φορές τσακώνονται και άλλες μιλούν πολιτισμένα για να μπορέσουν να δώσουν μια λύση στα προβλήματά τους. Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχει τύχει να βγω κι εγώ σ’ αυτό το μπαλκόνι και να δηλώσω τις απόψεις μου για να τις ακούσει ο κόσμος.

Η γνώμη των μαθητών

Δημήτρης Λ.

Για εμένα η τηλεόραση είναι σαν ένα παπούτσι. Υπάρχουν πολλά είδη, μερικά είναι άνετα και κάποια είναι δυσκολοφόρετα. Η απόφαση είναι δική μου. Άμα πάρω το άνετο, θα περπατάω καλά κι αν πάρω το δυσκολοφόρετο θα πονέσω. Έτσι και με την τηλεόραση. Άμα επιλέξω καλές εκπομπές θα μάθω πράγματα, ενώ άμα δω κακές εκπομπές μπορεί η συμπεριφορά μου να αλλάξει προς το χειρότερο.
 

Η γνώμη των μαθητών.

Δημήτρης Β.

Πιστεύω ότι η τηλεόραση μοιάζει με ένα τείχος, που καταρρέει και μπορείς να δεις τον κόσμο που κρύβεται από πίσω. Πίσω από αυτό το τείχος μπορεί να υπάρχει μια μεγάλη πόλη με όμορφα δέντρα και λουλούδια ή χειρότερα να γίνεται πόλεμος και το τείχος να είχε χτιστεί για να προστατευτούν οι κάτοικοι από έναν εχθρό. Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να κρύβει το τείχος.

Η γνώμη των μαθητών.

Τα παιδιά είχαν ως αποστολή να πουν με τι κατά τη γνώμη τους μοιάζει η τηλεόραση. Διάβασα πολλές και ενδιαφέρουσες ιδέες. Ξεχώρισα μερικές από αυτές και σας τις παρουσιάζω παρακάτω.

Αναστάσης

Η τηλεόραση είναι ένα μέσο που μεταφέρει διάφορες, ενδιαφέρουσες πληροφορίες από χωριό σε χωριό, από πόλη σε πόλη και από χώρα σε χώρα, όπως τα παλιά χρόνια υπήρχε ο αγγελιοφόρος, ο οποίος μετέφερε διαταγές ή μηνύματα από βασιλιά σε βασιλιά κι από παλάτι σε παλάτι. Έτσι λοιπόν η τηλεόραση τώρα αντικαθιστά τον αγγελιοφόρο.

Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Εργατική Πρωτομαγιά.

Σήμερα δε γιορτάσαμε μόνον την Άνοιξη αλλά και ένα πολύ σημαντικό γεγονός στην ανθρώπινη ιστορία. Κάποτε μια μεγάλη απεργία των εργατών οδήγησε στο να καθιερωθούν καλύτερες συνθήκες ζωής και εργασίας για όλους τους εργαζόμενους. Άδειες, οχτάωρη εργασία, ρεπό και όσα άλλα κινδυνεύουμε σιγά σιγά να χάσουμε. Ας αφιερώσουμε λοιπόν έστω ένα τραγούδι σε εκείνους τους ήρωες...


Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Μην ξεχάσετε...

Την Τρίτη θα ξεκινήσουμε μια δύσκολη και πολύ ενδιαφέρουσα δραστηριότητα. Θέλω να έχετε μαζί σας χάρακες (αν γίνεται μεγάλους), τρίγωνα, μοιρογνωμόνια και ψαλίδια!!!

Υπενθύμιση.

Θυμίζω στους τέσσερις ηλεκτρικούς κιθαρίστες μας ότι την Τρίτη πρέπει να παρουσιάσουν στην τάξη το δικό τους τραγούδι για να ψηφίσουν τα παιδιά ποιος θα κερδίσει την πεταλιέρα!!! Περιμένουμε με ανυπομονησία τις εμπνεύσεις σας.