Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Η πολιορκία της Πόλης

Τηλε-

Οι ομάδες σήμερα κλήθηκαν να βρουν όσες περισσότερες σύνθετες λέξεις με α΄ συνθετικό "τηλε" μπορούσαν και στη συνέχεια να γράψουν μια σύντομη ιστορία με αυτές. Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η ομάδα της Μέλίνας, της Αλεξάνδρας, του Σωτήρη, του Δαβίδ, του Σταύρου και του Αρμέλο. Μπράβο παιδιά για την εξαιρετική σας δουλειά.

Μια φορά κι έναν καιρό μια παρέα φίλων άνοιξε την τηλεόραση. Σε αυτήν ο τηλεπαρουσιαστής Τηλέμαχος παρουσίαζε το τηλεπαιχνίδι "Τηλεπάθειες". Ο ένας από την παρέα άρπαξε το τηλέφωνο για να παραγγείλει κινέζικο. Ο άλλος πήρε το τηλεχειριστήριο και έκανε ζάπινγκ. Το άφησε σε μια τηλεταινία και στις διαφημίσεις το άλλαξε και έβαλε τηλεμάρκετινγκ, το οποίο έδειχνε μια εκπομπή τηλεπώλησης για ένα τηλεσκόπιο και ένα κινητό με το οποίο μπορείς να τηλεπικοινωνήσεις χωρίς παράσιτα. Τότε η αδερφή του έστειλε ένα τηλεγράφημα που έλεγε ότι στέλνει στα ανίψια της ένα τηλεκατευθυνόμενο για να περνούν την ώρα τους. Κατόπιν άρχισε η ταινία και όλοι αφοσιώθηκαν σε αυτήν.

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Η σοδειά μας.

Την Τρίτη μαζέψαμε τα μαρούλια μας και ήταν πραγματικά πρώτης ποιότητας. Στο χωριό μου λέγανε "μαζί φυτεύουμε, μαζί τρώμε" κι έτσι είπαμε κι εμείς να φάμε ένα κάπως διαφορετικό δεκατιανό. Μια σαλάτα κυριολεκτικά απ' τα χεράκια μας!

Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Όγκος

Μέτρηση όγκου


Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος

Μονάδες εμβαδού

Βοήθεια για όλους αλλά κυρίως για τον Κωνσταντίνο, που έλειπε. Περαστικά απ' όλους μας!