Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Καλές γιορτές

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου σε όλους και όλες να περάσετε τις πιο αξέχαστες γιορτές μαζί με τις οικογένειες και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Μην ξεχνάτε όμως ότι το νόημα της συγκεκριμένης εορταστικής περιόδου δεν είναι μόνο τα λαμπάκια και τα δώρα. Είναι η αγάπη και η προσφορά!

Ταλεντάρες...

Σήμερα είχα τη χαρά να λάβω δύο πίνακες από τον Γιώργο Δ. και τον Δημήτρη. Παιδιά είστε απίστευτα ταλαντούχοι και ήθελα να μοιραστώ το ταλέντο σας με τον υπόλοιπο κόσμο.

Οι μουσικοί...

Στο κεφάλαιο της γλώσσα "Μουσική", είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε τον Πικάσο και να γνωρίσουμε το έργο του "Οι μουσικοί". Στη συνέχεια οι ομάδες πειραματίστηκαν στις τεχνικές του κυβισμού, δημιουργώντας τους δικούς τους μουσικούς. Το αποτέλεσμα... συναρπαστικό!!!

"Οι μουσικοί" Πικάσο

Και οι δικοί μας...

Χριστουγεννιάτικα Στολίδια

Ακόμα κι εγώ ο γρουσούζης μπήκα λίγο στο κλίμα!!! Κάνατε υπέροχη δουλειά!

Εκλογές


Χθες οι πολιτικοί αρχηγοί (Σάκης, Σταύρος, Κωνσταντίνος) συμμετείχαν στο debate. Απάντησαν στις ερωτήσεις των εξαιρετικών δημοσιογράφων μας (Γιάννης Μ., Αλέξανδρος, Αρμέλο) και παρουσίασαν το πρόγραμμα των παρατάξεών τους σχετικά με το μέλλον της τάξης μας. Σήμερα ψηφίσαμε υπό το βλέμμα της άγρυπνης αστυνομικίνας μας (Ελένη Κ.) και με τη βοήθεια της εφορευτικής επιτροπής (Τάσος, Γιώργος Μ., Αντώνης). Θέλω να δώσω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους και όλες για τη δουλειά και την προετοιμασία που κάνατε. Δεν έχει σημασία αν κάποιος εκλέχτηκε ή όχι. Άλλωστε όλοι μαζί θα δουλέψουμε για μια καλύτερη τάξη και ένα καλύτερο σχολείο.

Εκλογικά Αποτελέσματα

Αριστούχοι: 14 ψήφοι
Εκλέγονται: Ελένη Κουτ.(9), Αλεξάνδρα Π. (6), Σάκης (4), Σταυρούλα (3)

Πρωτοπόροι: 5 ψήφοι
Εκλέγονται: Μελίνα (5), Εύα (3)

Αήττητοι: 4 ψήφοι
Εκλέγεται: Κωνσταντίνος (4)

Λευκά: 1
Άκυρα: 2

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Μην ξεχνάτε...

Σήμερα πήρατε βαθμούς και ίσως κάποιοι να χάρηκαν, κάποιοι να λυπήθηκαν και κάποιοι να προβληματίστηκαν. Αυτό που εγώ θέλω να θυμάστε είναι ότι οι βαθμοί δε λένε ποιοι είστε. Είναι απλώς αριθμοί και τίποτα άλλο. Δεν είστε αριθμοί. Είστε σπουδαίοι άνθρωποι με μεγάλες ικανότητες και ταλέντα. Κανένα 8, 9 ή 10 δεν μπορεί να σας το στερήσει αυτό. Όλοι σας κάνατε μεγάλα βήματα προόδου και ξέρω ότι θα καταφέρετε ακόμα περισσότερα. Ξεχνάμε τώρα τους βαθμούς όμως, γιατί αύριο μας περιμένει μια μεγάλη μάχη. Ώρα για πολιτικό debate!!! 

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Σύνταξη

Θυμίζω σε όλους και όλες ότι υπάρχουν τρεις περιπτώσεις.

α) Υπάρχει αντικείμενο και το ρήμα είναι μεταβατικό.
β) Υπάρχει κατηγορούμενο και το ρήμα είναι αμετάβατο.
γ) Δεν υπάρχει ούτε αντικείμενο ούτε και κατηγορούμενο και το ρήμα είναι αμετάβατο.


Και πάλι τα ονόματα όπως και το μαλλί μου είναι από παλαιότερη χρονιά. Μην μπερδευτείτε ζουζούνια και ψάχνετε τον Δάμο και την Άννα Μαρία!