Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Αλλαγές στην επιφάνεια της γης

Νέος γρίφος...

Δεν είναι δύσκολος, είναι όμως εξαιρετικά κουραστικός!!!
Πόσα τρίγωνα βλέπετε;

Το αυτί

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Λύση γρίφου...

Με μεγάλη μου χαρά διαπίστωσα ότι αρκετοί από εσάς παλέψατε και βρήκατε τη λύση. Συγχαρητήρια σε όσους και όσες προσπάθησαν. Και τώρα... η λύση!

Ανάκλαση του ήχου

Βυζάντιο και Βούλγαροι

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν...

Χθες πήραμε θέσεις μπρος και πίσω από την κάμερα και ξεκινήσαμε το δικό μας ταξίδι στον μαγικό κόσμο του κινηματογράφου. Γυρίσαμε με απόλυτη επιτυχία την πρώτη μας σκηνή. Μπράβο σε όλους. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα τα πάμε τέλεια.

Βραδιά κινηματογράφου...

Πριν τα Χριστούγεννα ήταν η τελευταία μας κινηματογραφική βραδιά. Νομίζω πέρασε πολύς καιρός. Ήρθε λοιπόν η ώρα για μια ακόμα υπέροχη ταινία. "Το φως που σβήνει" θα μας περιμένει στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, την Κυριακή στις 18:00. Πάρτε από εδώ μια μικρή γεύση...


Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Αυτό κι αν είναι γρίφος...

Όχι τυχαία ονομάζεται "έξω απ' το κουτί" και μας καλεί να σκεφτούμε έξω από τα συνηθισμένα και με μπόλικη φαντασία να βρούμε τον τρόπο να ενώσουμε τις 9 τελείες με τέσσερις συνεχόμενες γραμμές, χωρίς δηλαδή να σηκώσουμε καθόλου το μολύβι απ' το χαρτί. Αντιγράψτε τις τελείες, βρείτε τη λύση και περιμένω με αγωνία τις απαντήσεις σας...

Ένα υπέροχο τραγούδι...

Loreena McKennitt
Κέλτικη μουσική από μια εξαιρετική φωνή. Καλή σας ακρόαση και καλή μας εβδομάδα.


Και η τυχερή είναι...

Σήμερα στην τάξη μοιράσαμε τα βασιλοπιτάκια μας. Ευχαριστούμε πολύ (επίρρημα) τον σύλλογο (συν + λόγος) γονέων και κηδεμόνων του 10ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου για την προσφορά του. Το φλουρί έπεσε στην Ελένη και της ευχόμαστε όλοι και όλες να είναι πάντα καλότυχη!!!