Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Θυμηθείτε...

Σας παρακαλώ να θυμηθείτε τη Δευτέρα να φέρετε όσοι έχετε γαλλικό μέτρο και όλοι να έχετε μαζί σας τουλάχιστον έναν χάρακα. Τα λέμε από κοντά στο αποκριάτικο πάρτι, αν με αναγνωρίσετε φυσικά...

Μάθημα κιθάρας (re)

Καλό είναι να κάνετε επανάληψη όλοι σας και σιγά σιγά να μάθετε να αλλάζετε γρήγορα τις συγχορδίες!


Μια ακόμα ενδιαφέρουσα έκθεση.

Η ακόλουθη έκθεση ανήκει σε ένα από τα πιο αισιόδοξα και χαμογελαστά άτομα που έχω γνωρίσει στη ζωή μου. Δέσποινα συγχαρητήρια!

     Ο Τζίνο μόλις είδε τα πελώρια κτίρια να είναι κυριολεκτικά στον αέρα και τα αυτοκίνητα να πετούν σαν αεροπλάνα, ενθουσιάστηκε. Δεν πίστευε στα μάτια του. Λες και ζούσε στο διάστημα. Ήταν φοβερό μα και τρομαχτικό, γιατί ωραία τα κτίρια και τα ιπτάμενα αυτοκίνητα αλλά πού είχε πάει το πράσινο, τα λουλούδια, τα δέντρα, τα πουλιά, το οξυγόνο; Ο Τζίνο όσο έβλεπε τους ανθρώπους να περιφέρονται χωρίς να χαμογελούν, άρχισε να απορεί. Ένιωθε ότι κάτι λείπει και οι άνθρωποι είχαν γίνει τόσο δυστυχισμένοι.
      Στη συνέχεια ο μάγος πήρε τον Τζίνο και του έδειξε πώς άρχισε να καταστρέφεται το περιβάλλον και πώς χάθηκαν τα ζώα. Τον οδήγησε σε ένα μέρος που κάποτε ήταν γεμάτο δέντρα και τώρα υπήρχαν μόνο εργοστάσια και μεγάλοι δρόμοι. Έτσι ξεκίνησε η δυστυχία τους και η καταστροφή του πλανήτη.
       Προβληματισμένος ο Τζίνο ζήτησε από τον μάγο να γυρίσει πίσω στην εποχή του. Δεν άντεχε να ζει σε ΄μια εποχή χωρίς οξυγόνο, ζώα, χαρά και παιχνίδι. "Θέλω να επιστρέψω στην εποχή μου. Εκεί είναι όμορφα και υπάρχει πολλή αγάπη", είπε και ο μάγος με το μαγικό του ραβδί τον έστειλε ξανά στο 2004. Ήταν πολύ ευτυχισμένος που γύρισε πίσω στο σπίτι του. Τώρα όμως είχε πολλή δουλειά να κάνει...

  


Animusic

Πολύ θα ήθελα να υπήρχε στην πραγματικότητα. Εξαιρετική μουσική πάντως.


Γρίφος

Αυτός είναι με διαφορά ο πιο ζόρικος μαθηματικός γρίφος που έχετε αντιμετωπίσει ως τώρα.
Αν υποθέσουμε ότι ισχύουν οι πρώτες 4 πράξεις, πόσο κάνει 7 + 6;
Μικρή βοήθεια: Λύνεται με δύο πράξεις.
Καλή σας επιτυχία!

Πιο προχωρημένο μάθημα κιθάρας.

Το ακόλουθο σολάκι μπορείτε να το δοκιμάσετε όλοι. Είναι κάτι πιο δύσκολο και ακούγεται πιο σωστά με ηλεκτρική κιθάρα. Να δω πόσοι θα τα καταφέρετε.
Με φόντο τον πιγκουίνο!

Μάθημα κιθάρας la και mi

Μάθημα κιθάρας για όσους τώρα ξεκινούν. Καλή εξάσκηση!!!


Μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση...

Σειρά έχει η εργασία του Αντζελίνο, ενός παιδιού που ξέρει καλά τι σημαίνει αγωνίζομαι και καταφέρνω τα πάντα. Είμαι πολύ περήφανος για σενα.

     Το σχήμα των σπιτιών στον πλανήτη ήταν παράξενο. Ήταν τριγωνικά με μικρά παράθυρα και καθόλου μπαλκόνια. Οι πολυκατοικίες ήταν γιγάντιες κι έφταναν ως τα σύννεφα. Οι δρόμοι ήταν κρεμαστές γέφυρες, που δεν ακουμπούσαν στο έδαφος. Τα αυτοκίνητα ήταν γρήγορα και πετούσαν.
        Στο πάρκο δεν υπήρχαν πολλά ζώα γιατί είχαν εξαφανιστεί. Οι άνθρωποι τα κυνηγούσαν και τα σκότωναν. Ο Τζίνο αισθάνθηκε πολύ λυπημένος. Έπρεπε να γυρίσει στην εποχή του για να ειδοποιήσει τους ανθρώπους.
         Ο μάγος του έδωσε τότε μια μαγική σκάλα, με την οποία κατάφερε να επιστρέψει και να πει στους ανθρώπους όσα είδε...

 

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Μια διαφορετική ιστορία αγάπης.

Η μουσική δε μου αρέσει ιδιαίτερα αλλά η ιστορία... Δε λέω άλλα! Δείτε την.



Μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση.

Την ακόλουθη έκθεση έγραψε ο Δάμος. Πρόκειται για τη συνέχεια της ιστορίας του Τζίνο. Μου άρεσε πολύ και την επέλεξα για το ιστολόγιο. Καλή σας ανάγνωση λοιπόν...

    Ο μάγος τον ελευθέρωσε από το κλουβί κι ύστερα του πρότεινε να τον ξεναγήσει στον παράξενο πλανήτη. Ο Τζίνο τον ακολούθησε με ενθουσιασμό.
    Όμως ο ενθουσιασμός που ένιωθε γρήγορα του έφυγε. Αντίκρισε σπίτια τετράγωνα, ουρανοξύστες, όλα πολύ ψυχρά, χωρίς πράσινο πουθενά. Άνθρωποι αδιάφοροι, ψυχροί σαν ρομπότ να περιφέρονται δεξιά - αριστερά. Κάτι αυτοκίνητα σαν αυγά που λειτουργούσαν με εντολές. Οι δρόμοι τεράστιοι, πιο γκρίζοι από ποτέ. Μερικά αυτοκίνητα πετούσαν.
    Έπαθε σοκ. Αναρωτήθηκε πώς ζουν σ' αυτόν το αποπνιχτικό αέρα, πού είναι το νερό, πού είναι η θάλασσα, πού είναι τα δέντρα, πώς καταστράφηκαν όλα... Ο μάγος τον πήγε στο πάρκο των ζώων.
     "Τι είναι αυτό;" αναρωτήθηκε πάλι. Ήταν μια κακοσχηματισμένη φυλακή ζώων. Τα ζώα αυτά ήταν λιγοστά και δυστυχισμένα. Τον έπιασε μια ανατριχίλα. Ο άνθρωπος στην προσπάθειά του να εξελιχθεί κατέστρεψε τον πλανήτη. Η ομορφιά της φύσης χάθηκε και μαζί της και τα συναισθήματα. Δίχως να το πολυσκεφτεί ζήτησε από τον μάγο να τον επιστρέψει στην εποχή του. Σκεφτόταν χίλιους τρόπους να ξυπνήσει τον κόσμο από τη μανία του να φτιάξει, να προοδεύσει αλλά τελικά να καταστρέψει τη φύση.
      Ο μάγος του αποκρίθηκε ότι υπάρχει ένα λαγούμι στο πάρκο των ζώων κάτω από έναν πλάτανο. Ο Τζίνο έφυγε τρέχοντας, πήδηξε μέσα στο σκοτεινό αλλά σαν τσουλήθρα τούνελ και ξαναβγήκε επιτέλους στη γερασμένη καστανιά. Τώρα όλα ήταν όπως πριν.
       Ξεκίνησε λοιπόν τον αγώνα του για να ενημερώσει, να βρει τρόπους να σώσει τη φύση από τη μανία των ανθρώπων...

Διαγωνισμός

Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι ο πρώτος μας λογοτεχνικός διαγωνισμός έλαβε τέλος. Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία και νικητής αναδείχθηκε ο Θανάσης με 7 ψήφους. Συγχαρητήρια σε όλους και να θυμάστε ότι αξία έχει η συμμετοχή!

Οι Έλληνες, ένας λαός με μεγάλη ιστορία.

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Διαστολή στερεών

Το δικό μας πείραμα!

Ερωτήσεις φυσικής...



Ερωτήσεις για το διαγώνισμα φυσικής.
1.     Γιατί το χέρι δεν είναι ο σωστός τρόπος για να εξετάζω τη θερμοκρασία; Ποιο είναι το όργανο που πρέπει να χρησιμοποιούμε; Ποια είναι τα 3 μέρη του; (Κεφάλαιο 1)
2.    Στους πόσους βαθμούς κελσίου βράζει το νερό; Στους πόσους γίνεται πάγος; (Κεφάλαιο 1)
3.    Ποιο φαινόμενο ονομάζεται τήξη και ποιο πήξη; (Κεφάλαιο 3)
4.    Ποιο φαινόμενο ονομάζεται εξάτμιση και ποιο συμπύκνωση; (Κεφάλαιο 4)
5.    Τι συμβαίνει όταν βράζει το νερό; (Κεφάλαιο 5)
6.    Τι συμβαίνει όταν θερμαίνουμε και όταν ψύχουμε στερεά σώματα; (Κεφάλαιο 6)
7.    Τι συμβαίνει όταν θερμαίνουμε και όταν ψύχουμε υγρά σώματα; (Κεφάλαιο 7)
8.    Τι συμβαίνει όταν θερμαίνουμε και όταν ψύχουμε αέρια σώματα; (Κεφάλαιο 8)
Σας συμβουλεύω να μελετήσετε και τις εργασίες στο τέλος κάθε κεφαλαίου!!!
 

Τσικνοπέμπτη...

Το τσικνίσαμε σήμερα στην τάξη!!! Σας ευχαριστώ όλους και όλες για τις προσφορές αλλά και την προθυμία σας. Φάγαμε, ήπιαμε και στο τέλος καθαρίσαμε την τάξη μας. Να έχετε μια υπέροχη μέρα και να ξέρετε ότι είμαι πολύ περήφανος που σας έχω μαθητές!

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Και τώρα...

Η στιγμή που όλοι περιμένατε. Η πρώτη μας απόπειρα για stop motion. Συγχαρητήρια σε όλους παιδιά!


Διαστολή και συστολή στερεών.

Δείτε τι συμβαίνει σε ένα στερεό όταν το θερμαίνουμε και τι όταν αυτό ξανακρυώνει.


Χρονομηχανή.

Αυτή είναι ίσως η πιο διάσημη χρονομηχανή που παρουσιάστηκε ποτέ στον κινηματογράφο...


Η ανάπτυξη των γραμμάτων...

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Μυστήρια και επιστημονική φαντασία

Tin Hat Trio

Ανακάλυψα αυτούς τους υπέροχους μουσικούς μόλις εχθές και σκέφτηκα ότι πιθανόν να σας αρέσουν. Καλή σας ακρόαση.


Διαγωνισμός

Ο μικρός μας λογοτεχνικός διαγωνισμός ολοκληρώθηκε. Ήδη 9 άτομα έχουν επιλέξει την ιστορία που τους άρεσε περισσότερο. Θυμίζω ότι αν γράψετε δίπλα στην αναζήτηση τη λέξη διαγωνισμός θα εμφανιστούν όλες οι ιστορίες. Μην ξεχνάτε ότι η ψηφοφορία θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή. Καλή επιτυχία σε όλες τους συμμετέχοντες.

Το Βυζάντιο φτάνει στο απόγειο της ακμής του.

Οι πέτρινοι γίγαντες...

Ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ για το μνημείο "Stonehenge" από το History Channel. Όταν έχετε χρόνο δείτε το καθώς παρουσιάζει πολύ ενδιαφέρον.


Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Αγέρας Πεχλιβάνης

Με όλον αυτόν τον άνεμο σκέφτομαι συνέχεια το ακόλουθο τραγούδι του Θανάση Παπακωνσταντίνου και είπα να το μοιραστώ μαζί σας. Καλή σας ακρόαση.


Πομπηία

Μια ολόκληρη πόλη που πάγωσε τη μέρα της καταστροφής της...

Η τελευταία μέρα της Πομπηίας.


Διαγωνισμός

Σήμερα κλείνουμε τον διαγωνισμό μας με την υπέροχη ιστορία της Δέσποινας. Προσοχή στα ξυπνητήρια. Μας κόβουν πάντα στο πιο ενδιαφέρον σημείο...


"Δεν έχω ιδέα τι συνέβη. Πάντως είτε ο κόσμος μεγάλωσε, ή εγώ είχα μικρύνει απότομα. Η αυλή του σχολείου φάνταζε πια τεράστια. Πρέπει να ήμουν τόσο μικρός όσο κι ένα χαλίκι. Ξαφνικά με είδε ένα παρατηρητικό παιδί, αλλά αδιαφόρησε για μένα. Ένιωθα τόσο άβολα. Νόμιζα πως όλοι θα αρχίσουν να με κοροϊδεύουν επειδή δεν είχα όμοιο ύψος μ' αυτούς. Την επόμενη μέρα στο σχολείο οι συμμαθητές μου με κοιτούσαν παράξενα, σαν να είχα κατέβει απ' το φεγγάρι. Στα διαλείμματα δε με έπαιζε κανείς, σαν να μην είχα ποτέ φίλους. Στην τάξη μας ήρθε ένα καινούριο παιδί και μόνον αυτό ασχολήθηκε μαζί μου. Μιλούσα τόσο ψιθυριστά που κανείς δε με άκουγε. Δεν ακουγόταν λέξη από μένα.Ύστερα από λίγες μέρες και αυτή η φίλη μου με παράτησε κι εγώ στα διαλείμματα έμενα μόνη μου σ' ένα παγκάκι κι έτρωγα το κολατσιό μου. Μετά από λίγο είδα ένα τεράστιο δέντρο με σκιά. Το πλησίασα κι είπα να αράξω για λίγο εκεί. Ξάφνου αντίκρισα ένα δυνατό φως να έρχεται κατά πάνω μου. Μετά από λίγα λεπτά ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος σαν να χτυπούσε ξυπνητήρι. Κι όμως ήταν το ξυπνητήρι μου. Ύστερα κοίταξα τριγύρω μου και σκέφτηκα "Ευτυχώς όλα ένα όνειρο ήταν".


Κυριακή με κινηματογράφο...

Χθες η αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας γέμισε με χαρούμενες φατσούλες που φεύγοντας μου φάνηκαν ακόμα πιο χαρούμενες μετά την παρακολούθηση της ταινίας "Ο μικρός Νικόλας". Ευχαριστώ πολύ τα παιδιά του Ε1 για το δυναμικό παρόν που έδωσαν.

Άλλη μια "καθαρή" Δευτέρα για την τάξη μας...

Σήμερα κληρώθηκαν και καθάρισαν η Στέλλα, η Έλενα, η Βικτώρια και ο Δημήτρης Β. Μπράβο παιδιά, κάνατε εξαιρετική δουλειά και σας ευχαριστούμε πολύ.