Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Καλό τριήμερο.

Παρότι είμαι με τη βαλίτσα στο χέρι δε μου πήγαινε καρδιά να μη σας ευχηθώ έστω να ξεκουραστείτε και περάσετε ένα υπέροχο τριήμερο. Μακάρι το Άγιο Πνεύμα να μας φωτίσει να τελειώσουμε τη χρονιά με τον τρόπο που μας αξίζει. Φιλάκια, πάω για βουτιές.

Το ηλιακό μας σύστημα.


Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Υπενθύμιση.

Σας παρακαλώ πολύ αύριο να φέρετε διαβήτες και όποιος έχει ή μπορεί να βρει να φέρει σπάγκο. Θα τα χρειαστούμε για μια πολύ ωραία διαστημική δραστηριότητα...

Ο πλανήτης Άρης.

Σε αυτό το βίντεο θα βρείτε όσα θέλετε να μάθετε για τον πλανήτη Άρη. Δείτε με προσοχή.

Ανακοίνωση.


Ο σχεδιασμός μας για την εκδρομή του Ναυπλίου προχωρά κανονικά. Βρήκα πούλμαν με 430 ευρώ. Τα παιδιά αποφάσισαν να βοηθήσουν με τα χρήματα του ταμείου μας και να προσφέρουν 80 ευρώ. Με βάση τις συμμετοχές (54 άτομα) το κόστος θα ανέλθει στα 6,5 ευρώ το άτομο. Φυσικά αν κάποιοι δεν έρθουν τελικά, η τιμή θα αυξηθεί. Η πληρωμή του πούλμαν θα γίνει την ημέρα την εκδρομής. 

 

Διαστημόπλοιο - Χρονομηχανή.

Τα παιδιά κλήθηκαν σήμερα να ετοιμάσουν ένα κείμενο επιστημονικής φαντασίας με θέμα ένα ταξίδι στο μακρινό παρελθόν του πλανήτη Άρη. Και οι τέσσερις ομάδες εργάστηκαν εξαιρετικά και παρουσίασαν υπέροχες δουλειές. Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Δάμου, του Ευθύμη, του Αντζελίνο, της Θεοδώρας και της Έλενας. Καλή σας ανάγνωση.

Ο Δάμος, ο Αντζελίνο και ο Ευθύμης ήταν έτοιμοι για το ταξίδι τους στο παρελθόν του Άρη. Μπήκαν στο διαστημόπλοιο και ο Δάμος μέτρησε αντίστροφα. Ο Ευθύμης πάτησε το κουμπί και ξεκίνησαν. Στην αρχή της πτήσης ακούγονταν δυνατές εκρήξεις. Λίγο αργότερα φάνηκαν αστεροειδείς που χτυπούσαν το διαστημόπλοιο. Τα παιδιά ήταν κατατρομαγμένα.
- Το διαστημόπλοιο έπαθε βλάβη, είπε ο Δάμος.
- Τι θα κάνουμε τώρα, ρώτησε τρομαγμένος ο Ευθύμης.
- Θα πάω να το φτιάξω. Φέρτε μου τη μάσκα οξυγόνου, αποκρίθηκε γενναία ο Αντζελίνο, που βγήκε έξω και κατάφερε να επισκευάσει τη ζημιά.
Επιτέλους σε λίγο έφτασαν στον Άρη. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι προσαρειώθηκαν ανάποδα. Ήρθαν κάποιοι Αρειανοί να δουν τι είχε συμβεί.
- Τι πλάσματα είναι αυτά; Μπλιμπλιμπλι μπλοπ, αναρωτήθηκε η Θεοδώρα.
- Δεν ξέρω. Μοιάζουν εξωαρειανοί, μπλιμπλιμπλι μπλοπ, αποκρίθηκε η Έλενα.
- Πάμε να δούμε, μπλιμπλιμπλι μπλοπ, είπε η Θεοδώρα και έτσι οι Αρειανές πήγαν κοντά στους ανθρώπους.
- Γεια σας, μπλιμπλιμπλι μπλοπ είπαν οι Αρειανές.
- Καλημέρα σας. Καταλαβαίνετε τι λέω, ρώτησε δυνατά ο Ευθύμης.
- Εμείς οι Αρειανοί ξέρουμε όλες τις γλώσσες μπλιμπλιμπλι μπλοπ, απάντησε η Έλενα.
- Ποιος σας τις έμαθε, ρώτησε ο Αντζελίνο.
- Αφού είναι εξωγήινοι, ειρωνεύτηκε ο Δάμος.
Οι Αρειανοί κάλεσαν τους τρεις χρονοταξιδιώτες για μια ξενάγηση και μετά από μια μεγάλη βόλτα κατέξηξαν στο σπίτι των Αρειανών. Εκεί ενώ κάθονταν στον καναπέ άρχισαν να σκέφτονται ότι αφού οι Αρειανοί έμοιαζαν τόσο με τους ανθρώπους ίσως η Γη να είχε κι αυτή το ίδιο μέλλον με τον Άρη, που είχε γίνει μια απέραντη, κόκκινη έρημος.
- Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να φύγουμε είπε αγχωμένος ο Αντζελίνο.
Ο Δάμος και ο Ευθύμης συμφώνησαν και οι τρεις τους επέστρεψαν στον πλανήτη και την εποχή τους. Ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν... Έπρεπε να απευθυνθούν στον πρόεδρο των Η.Π.Α. Ίσως υπήρχε ακόμα ελπίδα.

 

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Ίσως οι καλύτεροι.

Για μένα είναι το καλύτερο συγκρότημα όλων των εποχών. Ονομάζονται Pink Floyd κι αυτό είναι το αγαπημένο μου κομμάτι. Καλή σας ακρόαση.




Φωτογραφίες από πολύ κοντά...

Η NASA δημοσίευσε πριν από λίγους μήνες φωτογραφίες από την επιφάνεια του πλανήτη Άρη και όπως θα δείτε έχει πολλά να δεις και να θαυμάσεις. Μακάρι σε λίγα χρόνια να μπορέσει ο άνθρωπος να πατήσει το πόδι του σε αυτόν τον απίστευτο πλανήτη.


Ο πλανήτης Άρης.

Δείτε σε αυτό το βίντεο εικόνες του κόκκινου πλανήτη.


 


Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ

Ένας αληθινός αγωνιστής για την ισότητα και τη δικαιοσύνη. Είχε ένα όνειρο... Έναν κόσμο καλύτερο όπου λευκοί και μαύροι θα μπορούν να περπατούν πιασμένοι χέρι χέρι δίχως τίποτα να τους χωρίζει. Δυστυχώς δολοφονήθηκε το 1968 γιατί ο κόσμος δεν ξέρει να ζει χωρίς βία. Μακάρι κάποτε να το αλλάξετε αυτό.


 




Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Ενεργητική - Παθητική Σύνταξη.

Για όσους τα έχουν ξεχάσει...


3ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός.

Έβδομη συμμετοχή σήμερα. Σειρά του Άγγελου να μας οδηγήσει σε μονοπάτια ταχύτητας και περιπέτειας. Να τον ευχαριστήσω ιδιαιτέρως όμως και για το γεγονός ότι μου έστειλε την εργασία του σε mail και με ξεκούρασε. Καλή σας ανάγνωση.

Ο Νίκος δεν μπορούσε να καταλάβει τι είχε συμβεί. Του φαινόταν απίστευτο αλλά ήταν σίγουρα αλήθεια. Τη μια στιγμή έβλεπε μια ταινία δράσης και την άλλη βρισκόταν μέσα στην τηλεόραση.Ο Νίκος κοίταξε γύρω του και όλα του θύμιζαν ερημικό και ταυτόχρονα πολεμικό τόπιο. Σάστισε και δεν μπορούσε να καταλάβει τι συμβαίνει. Ξαφνικά άκουσε ένα σφύριγμα και γυρνώντας είδε ένα μαύρο ''φτιαγμένο'' αυτοκίνητο και στη θέση του οδηγού τον Βιν Ντίζελ!!! Πριν καλά καλά προλάβει να τον αναγνωρίσει, του φώναξε να μπει γρήγορα στο αυτοκίνητο. Ξεκινώντας, ο ήχος του κινητήρα ήταν εκκωφαντικός σαν αεροπλάνου, ενώ ''κόλλησε'' πίσω στο κάθισμα του αυτοκινήτου. Ποτέ δεν πίστευε ότι ένα αυτοκίνητο μπορεί να είναι τόσο γρήγορο. Μετά από 1-2 λεπτά παρατήρησε ότι γύρω τους κινούνταν και άλλα Supercars. Τότε σκέφτηκε πως βρίσκεται στην ταινία Fast and Furious. Γύρισε και κοίταξε τον Βιν Ντίζελ και αυτός, αφού του χαμογέλασε, άρχισε να του εξηγεί πως είχαν αναλάβει να κλέψουν και να μεταφέρουν μια συσκευή τηλεμεταφοράς που είχε ένας Μεξικανός Βαρόνος και πως από λάθος η συσκευή διακτινίστηκε στο δωμάτιό του με αποτέλεσμα αυτός να βρεθεί στην ταινία. Πριν προλάβει να του τελειώσει τη διήγηση ακούστηκε απ΄τον ασύρματο μια γυναικεία φωνή να λέει ότι τους ακολουθούν. Επιτάχυναν ακόμη περισσότερο και μετά από λίγο με ένα κόψιμο του τιμονιού χώθηκαν σε ένα μυστικό τούνελ που υπήρχε μπροστά. Οι άνθρωποι του Βαρόνου όμως συνέχισαν να ακολουθούν και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον τους. Σε έναν από τους ελιγμούς που έκαναν το αυτοκίνητο χτύπησε σε κάποιον βράχο με αποτέλεσμα να ντελαπάρει και να αρχίσουν να φέρνουν τούμπες. Σταμάτησαν ανάποδα και την ώρα που γύρισε να δει τον Ντομ, όπως τον φώναζαν, λιποθύμησε. Ξάφνου όμως άνοιξε τα μάτια του και διαπίστωσε πως ήταν στο δωμάτιό του πεσμένος από το κρεβάτι στο πάτωμα. Προσπάθησε να καταλάβει τι είχε συμβεί. Το ότι ήταν κουρασμένος και ξενύχτισε για να δει αυτή την ταινία τον είχε κάνει να ζήσει αυτό το όνειρο τόσο έντονα. Κατάλαβε πως όλα θέλουν το μέτρο τους και από τότε αποφάσισε ο χρόνος μπροστά στην τηλεόραση να μειωθεί πολύ και μόνο όταν είναι ξεκούραστος έτσι ώστε να μπορεί να απολαύσει αυτό που θα δει…

Η γλώσσα των Βυζαντινών.

Ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο...

Το 1969 ο άνθρωπος έκανε το πρώτο του βήμα στην επιφάνεια της σελήνης. Ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα τεράστιο άλμα για την ανθρωπότητα...

Για το βίντεο πατήστε εδώ.