Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Το πρώτο οικογενειακό θεατρικό...

Η οικογένεια της Ελένης Κουτ. ανταποκρίθηκε στέλνοντας το πρώτο οικογενειακό θεατρικά ευθέως και πλάγιου λόγου. Ευχαριστούμε πολύ και μπράβο σας!!!

                                                 Ευθύς λόγος:

 - Κώστα,σκέφτομαι το βράδυ να παίξουμε επιτραπέζια!                                                                  
 - Ωραία ιδέα εσύ ποιο προτιμάς;                               
 - Εγώ λέω το Genious  ή το τέρας στη ντουλάπα. Επίσης, μετά να δούμε ταινία και να φτιάξουμε ποπ κορν. 


                                                       Πλάγιος λόγος:

Ειρήνη , η μαμά είπε στον μπαμπά ότι σκέφτεται το βράδυ να παίξουμε επιτραπέζια.Μετά ο μπαμπάς την ρώτησε ποιο προτιμά κι εκείνη απάντησε ότι προτιμά το Genious ή το τέρας στη ντουλάπα.Έπειτα, πρότεινε να δούμε ταινία και να φτιάξουμε ποπ κορν!


Καλή συνέχεια σε όλους και όλες. Θα τα ξαναπούμε τη Δευτέρα. Μέχρι τότε περιμένω να δω τη δουλειά σας!!!

Παρατακτική - Υποτακτική Σύνδεση

Για να μη χαλαρώνουμε...
Βρείτε στις ακόλουθες περιόδους τις ανεξάρτητες και τις εξαρτημένες προτάσεις, το είδος των εξαρτημένων προτάσεων και το είδος της σύνδεσης. (Φρόντισα οι περίοδοι να είναι επίκαιρες)


  1. Όταν γυρίσουμε στο σχολείο, θα προχωρήσουμε πολύ γρήγορα την ύλη.
  2. Αυτές τις μέρες χρειάζεται υπομονή, για να περάσει ήρεμα αυτή η κρίση.
  3. Μένουμε στο σπίτι και προσέχουμε ο ένας τον άλλο.
  4. Αν και δεν πάμε στο σχολείο, εργαζόμαστε από το σπίτι.
  5. Κάνουμε επαναλήψεις, γιατί αλλιώς θα τα ξεχάσουμε όλα.
  6. Ξεκουραζόμαστε ασφαλώς, αλλά εξασκούμε και το μυαλό μας.
Γονείς περιμένω από εσάς να σπρώξετε τα παιδιά ώστε να μη μένουν εντελώς ανενεργά!!! Δίνουμε το καλό παράδειγμα!!!

Οικογενειακή Κατασκευή

Στο βίντεο που ακολουθεί υπάρχουν οδηγίες για την κατασκευή μια βάρκας που λειτουργεί αξιοποιώντας τη θερμότητα ενός κεριού. Η κατασκευή απαιτεί τη χρήση μαχαιριού συνεπώς απαγορεύεται να φτιάξετε τη βάρκα χωρίς την επίβλεψη των γονέων σας!!! 
Όποιος το φτιάξει θέλω να μου στείλει φωτογραφία για να την αναρτήσω. Καλή διασκέδαση!!!


Ανακοίνωση

Γονείς και παιδιά τη Δευτέρα στις 19:00 ακριβώς θα βρισκόμαστε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων έξω από το σχολείο με όσες κιθάρες υπάρχουν στην τάξη. Παρακαλώ να βρίσκεστε εκεί στην ώρα σας, γιατί θα μείνουμε για 10 λεπτά.

Έμβια - Άβια - Ζωή

Είναι στα αγγλικά αλλά δεν είναι δύσκολο να καταλάβετε. Το βρήκα ενδιαφέρον μιας και έχει σχέση με το τελευταίο κεφάλαιο που προλάβαμε να κάνουμε στη φυσική.


Απάντηση 2ου γρίφου

Λαμβάνω τις απαντήσεις σας, αλλά δεν μπορώ να απαντώ σε όλους. Να ξέρετε όμως ότι διαβάζω τα πάντα. Λοιπόν, στον 2ο γρίφο η απάντηση είναι 29. Αν προσέξετε λίγο θα δείτε ότι υπάρχει και ένας πολλαπλασιασμός. Σύμφωνα με τη σειρά των πράξεων προηγείται ο πολλαπλασιασμός!!! Προχωρήστε με τον 3ο γρίφο!!!

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Φροντίστε να μη φτάσετε σε αυτό το σημείο!!!

Μικρούλια σας αφήνω για απόψε με αυτήν την πολύ ενδιαφέρουσα ταινία μικρού μήκους. Η ταινία λέγεται "Κολλημένος". Ξεκολλήστε όσο είναι νωρίς!!!


Ευθύς και Πλάγιος Λόγος

Γονείς ετοιμαστείτε!!! Στήνουμε ένα μικρό οικογενειακό θεατρικό. Το σενάριο είναι ότι οι γονείς συζητούν κάτι στα κρυφά. Το παιδί κρυφακούει και μεταφέρει τον διάλογο των γονέων του είτε σε κάποιο αδερφάκι είτε σε κάποιον φίλο στο τηλέφωνο αλλά σε πλάγιο λόγο. Παιδιά δείξτε στους γονείς σας πώς γίνεται. Όσοι θέλουν γράφουν τον ευθύ και τον πλάγιο λόγο τους και μου τον στέλνουν στο blog. Καλή σας διασκέδαση!!! 

3ος Γρίφος

Κάποιοι έχουν ζεσταθεί για τα καλά! Για να σας δω τώρα... Είναι τα μυαλά σας αρκετά ακονισμένα;

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Το τραγούδι της ημέρας...

Για να μένουμε στο κλίμα των ημερών. Εξαιρετική αφιέρωση στον Αλέξανδρο που νομίζω ότι θα προτιμούσε τελικά να ήταν το σχολείο μας ανοιχτό. Με αυτό το τραγουδάκι σας αφήνω για απόψε. Τα λέμε αύριο μικρούλια!


Μια πολύ ενδιαφέρουσα μικρού μήκους ταινία...

Για ρίξτε μια ματιά. Έχει πολλά να πει νομίζω!!!


Γρίφος νούμερο 2

Βρες πόσο κάνει η ακόλουθη αριθμητική παράσταση. Πρόσεξε μην την πατήσεις!!!

1 + 1 + 1+ 11 + 1 + 1 + 0 + 1 + 11 + 1 χ 0 + 1 =


Απάντηση 1ου γρίφου

Η σωστή απάντηση θα μπορούσε να είναι 40. Εγώ όμως έψαχνα το 96.

1 + 4 = 5
2 + 5 = 12 (7 + 5 από την πάνω σειρά)
3 + 6 = 21 (9 + 12 από την πάνω σειρά)
4 + 7 = 32
5 + 8 = 45
6 + 9 = 60
7 + 10 = 77
8 + 11 = 96 

Γεωγραφικό Επιτραπεζιο



Θυμάστε το κουιζ στην τάξη; Τι θα λέγατε να παίξετε με τους γονείς σας; 
Χρειάζεστε ένα ζάρι και τον χάρτη στη σελίδα 99 του βιβλίου γεωγραφίας για να ελέγχετε τα αποτελέσματά σας.
Οδηγίες:
Ρίχνω το ζάρι. Αν το ζάρι δείξει π.χ. 2 τότε ο αντίπαλός μου μου ζητά να βρω στον χάρτη δύο χώρες. Για κάθε σωστή χώρα παίρνω 1 βαθμό. Για κάθε λάθος χώρα χάνω έναν βαθμό. Νικητής είναι εκείνος ή εκείνη που θα συγκεντρώσει 10 βαθμούς.
Καλή σας επιτυχία και καλή διασκέδαση.

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Ακούστε κι αυτό...

Ο μοναδικός David Gilmour των Pink Floyd δείχνει πόσο μαγικό όργανο μπορεί να γίνει μια ηλεκτρική κιθάρα. Αφήστε τη μουσική να σας ταξιδέψει.


Γεώργιος Α΄ και Χαρίλαος Τρικούπης

Η αφήγηση δε μου άρεσε ιδιαίτερα αλλά βρήκα ότι είναι πολύ καλό το σχεδιάγραμμα και έχει και κάποιες φωτογραφίες που εγώ δεν έχω βρει. Πιστεύω ότι είναι καλύτερο από το δικό μου powerpoint. Σκέφτομαι να μιμηθώ το σχολείο της Νάουσας.


Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με έναν γρίφο...



Δεν είναι δύσκολος. Κρύβει ένα αριθμητικό μοτίβο. Μπορείτε να το λύσετε; Εγώ πιστεύω πως μπορείτε άνετα. Περιμένω απαντήσεις!!!


Κανένα εμπόδιο στη γνώση!!!

Πιτσιρίκια και γονείς θέλω να τονίσω ότι η εκπαίδευση δεν είναι και δεν πρέπει να είναι μια διαδικασία που κλείνεται στους τέσσερις τοίχους μιας τάξης. Η εκπαίδευση είναι στάση ζωής. Τα σχολεία έκλεισαν και το νόημα δεν είναι να μαζεύονται τα παιδιά μας στα σχολεία για να παίξουν μπάλα, αλλά να αποφεύγουμε τις πολυπληθείς συγκεντρώσεις. Το νόημα επίσης δεν είναι να παίζουμε όλη μέρα ηλεκτρονικά. Γονείς οφείλουμε όλοι να δείξουμε υπευθυνότητα. Όσο πιο συχνά μπορώ θα κάνω αναρτήσεις ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου. Σας καλώ όλους να συμμετέχετε ενεργά και οικογενειακώς. Παράλληλα επιθυμώ αυτό το blog να αποτελέσει και έναν χώρο οργάνωσης και ορθής πληροφόρησης. Περιμένω τα μυνήματά σας στη φόρμα επικοινωνίας του blog. Αν όλοι δείξουμε ψυχραιμία σε λίγες μέρες θα επιστρέψουμε στην κανονική μας ζωή.