Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση.

Την ακόλουθη έκθεση έγραψε ο Δάμος. Πρόκειται για τη συνέχεια της ιστορίας του Τζίνο. Μου άρεσε πολύ και την επέλεξα για το ιστολόγιο. Καλή σας ανάγνωση λοιπόν...

    Ο μάγος τον ελευθέρωσε από το κλουβί κι ύστερα του πρότεινε να τον ξεναγήσει στον παράξενο πλανήτη. Ο Τζίνο τον ακολούθησε με ενθουσιασμό.
    Όμως ο ενθουσιασμός που ένιωθε γρήγορα του έφυγε. Αντίκρισε σπίτια τετράγωνα, ουρανοξύστες, όλα πολύ ψυχρά, χωρίς πράσινο πουθενά. Άνθρωποι αδιάφοροι, ψυχροί σαν ρομπότ να περιφέρονται δεξιά - αριστερά. Κάτι αυτοκίνητα σαν αυγά που λειτουργούσαν με εντολές. Οι δρόμοι τεράστιοι, πιο γκρίζοι από ποτέ. Μερικά αυτοκίνητα πετούσαν.
    Έπαθε σοκ. Αναρωτήθηκε πώς ζουν σ' αυτόν το αποπνιχτικό αέρα, πού είναι το νερό, πού είναι η θάλασσα, πού είναι τα δέντρα, πώς καταστράφηκαν όλα... Ο μάγος τον πήγε στο πάρκο των ζώων.
     "Τι είναι αυτό;" αναρωτήθηκε πάλι. Ήταν μια κακοσχηματισμένη φυλακή ζώων. Τα ζώα αυτά ήταν λιγοστά και δυστυχισμένα. Τον έπιασε μια ανατριχίλα. Ο άνθρωπος στην προσπάθειά του να εξελιχθεί κατέστρεψε τον πλανήτη. Η ομορφιά της φύσης χάθηκε και μαζί της και τα συναισθήματα. Δίχως να το πολυσκεφτεί ζήτησε από τον μάγο να τον επιστρέψει στην εποχή του. Σκεφτόταν χίλιους τρόπους να ξυπνήσει τον κόσμο από τη μανία του να φτιάξει, να προοδεύσει αλλά τελικά να καταστρέψει τη φύση.
      Ο μάγος του αποκρίθηκε ότι υπάρχει ένα λαγούμι στο πάρκο των ζώων κάτω από έναν πλάτανο. Ο Τζίνο έφυγε τρέχοντας, πήδηξε μέσα στο σκοτεινό αλλά σαν τσουλήθρα τούνελ και ξαναβγήκε επιτέλους στη γερασμένη καστανιά. Τώρα όλα ήταν όπως πριν.
       Ξεκίνησε λοιπόν τον αγώνα του για να ενημερώσει, να βρει τρόπους να σώσει τη φύση από τη μανία των ανθρώπων...